C
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Διεθνές Έτος Ήχου 2020 – Είμαστε οι ήχοι του κόσμου μας: Ανακοίνωση Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού
08-01-2020 16:55

Διεθνές Έτος Ήχου 2020 – Είμαστε οι ήχοι του κόσμου μας: Ανακοίνωση Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού

Ανακοίνωση Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού
στο πλαίσιο του
Διεθνούς Έτους Ήχου 2020 – Είμαστε οι ήχοι του κόσμου μας

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του ήχου σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας του ανθρώπου, το 2020 έχει οριστεί ως διεθνές έτος ήχου (International Year of Sound, IYS2020).
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Επιτροπή για την Ακουστική (International Commission for Acoustics) διοργανώνει διεθνή διαγωνισμό για μαθητές α) δημοτικού και β) γυμνασίου και λυκείου. Συγκεκριμένα:

• οι μαθητές δημοτικού καλούνται να συνθέσουν σχέδια/ζωγραφιές ή αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό (π.χ. κολάζ, φωτογραφίες κ.λπ.) βασιζόμενοι στην βασική ρήση του IYS2020 “H σπουδαιότητα του ήχου για την κοινωνία και τον κόσμο”, καθώς επίσης και στην μελωδία και στο ρεφραίν του τραγουδιού «We are the sounds of our world» (Είμαστε οι ήχοι του κόσμου μας).
• οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων καλούνται, βασιζόμενοι στην μελωδία και το ρεφραίν του τραγουδιού «We are the sounds of our world» (Είμαστε οι ήχοι του κόσμου μας) να γράψουν τους στίχους του τραγουδιού, είτε στα ελληνικά, είτε στα αγγλικά και να τους ηχογραφήσουν, παράγοντας το τελικό τραγούδι.

Τα τραγούδι «Είμαστε οι ήχοι του κόσμου μας» είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://sound2020.org/society/student-competition/ σε δύο εκδόσεις/αρχεία:
• Αρχείο "The Sound Of The World.mp3", στο οποίο περιλαμβάνεται η μελωδία βάση της οποίας θα πρέπει να οριστούν οι στίχοι.
• Αρχείο “The Sound Of The World (Minus Voice).mp3" το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ενσωμάτωση των στίχων.

Στην ίδια ιστοσελίδα είναι επίσης διαθέσιμη η παρτιτούρα του τραγουδιού.

Η συμμετοχή μαθητών στο διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική και ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά με την αποστολή της συμπληρωμένης (στα αγγλικά) φόρμας συμμετοχής (participation form) που επισυνάπτεται και του όποιου διαγωνιστικού υλικού υποβληθεί στην διεύθυνση secretary@helina.gr (ή εντύπως στην ταχυδρομική διεύθυνση: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα, υπόψιν Καθ. Ανδρέα Φλώρου). Προαιρετικά, για την βέλτιστη διοργάνωση του διαγωνιστικού μέρους, ενθαρρύνεται η υποβολή πρόθεσης υποψηφιότητας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση secretary@helina.gr μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020. Όλες οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την συμμετοχή στο διαγωνισμό παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα  https://sound2020.org/society/student-competition/.

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής του διαγωνιστικού υλικού είναι η 30η Απριλίου 2020.

Για την Ελλάδα, υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής (ΕΛ.ΙΝ.Α. - www.helina.gr), ως μέλος της ICA. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε δύο στάδια, το εθνικό και το διεθνές. Κατά το πρώτο στάδιο (εθνικό) συλλέγονται όλες οι ελληνικές υποβολές, οι οποίες αξιολογούνται από ειδική επιτροπή που αποτελείται από επιστήμονες/μέλη του ΕΛ.ΙΝ.Α. Από το σύνολο των υποβολών, επιλέγονται τρεις (ανά σκέλος διαγωνισμού), οι οποίες ανακηρύσσονται εθνικοί νικητές και συμμετέχουν στο δεύτερο, διεθνές στάδιο του διαγωνισμού. Στο στάδιο αυτό συμμετέχουν όλοι οι εθνικοί νικητές και αξιολογούνται από διεθνή επιτροπή, αναδεικνύοντας τους διεθνείς νικητές. Η αξιολόγηση σε διεθνές επίπεδο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 30 Ιουνίου 2020 και οι τελικοί διεθνείς νικητές θα ανακοινωθούν την 31η Αυγούστου 2020. Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί η παραγωγή μουσικών video σε συνεργασία με τις ομάδες των τελικών νικητών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι προς συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να καταθέτουν τα όποια ερωτήματά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση secretary@helina.gr.



Συνημμένο:

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πλήρες κείμενο ανακοίνωσης και φόρμα συμμετοχής
Ενημέρωση: 08-01-2020 17:06 - Μέγεθος: 681.06 KB
Γλώσσα συνημμένου: Αγγλικά Τύπος: Αρχείο PDF Φόρμα συμμετοχής
Ενημέρωση: 08-01-2020 17:06 - Μέγεθος: 189.73 KB
Γλώσσα συνημμένου: Αγγλικά Τύπος: Αρχείο PDF Όροι διαγωνισμού
Ενημέρωση: 08-01-2020 17:06 - Μέγεθος: 170.09 KB

Επιστροφή



Newsletter