C
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Διατμηματικό Μεταπτυχιακό: ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» - Sonic Arts and Audio Technologies
03-09-2018 14:20

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Διατμηματικό Μεταπτυχιακό: ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» - Sonic Arts and Audio Technologies

Ιστοχώρος ΔΠΜΣ: music.ionio.gr/sonarts

Τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνουν από κοινού και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο στα ελληνικά «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» και στα αγγλικά: «Sonic Arts and Audio Technologies» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017.

Το ΔΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις «Τέχνες και τις Τεχνολογίες του Ήχου» (Sonic Arts and Audio Technologies) με τις εξής ειδικεύσεις:
1. Ηλεκτροακουστική Καλλιτεχνική Δημιουργία (Sonic Arts)
2. Εφαρμοσμένη Ηχητική Παραγωγή (Audio Technologies)

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο ΔΠΜΣ ανά ειδίκευση για το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019 είναι 15.

Στο ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» γίνονται δεκτοί οι κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.4485/2017, το πτυχίο των οποίων έχει σχέση με:

α) την τέχνη του ήχου και την μουσική τέχνη και επιστήμη, όπως πτυχιούχοι τμημάτων Μουσικών Σπουδών ή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ή Τεχνών Ήχου & Εικόνας ή Οπτικοακουστικών Τεχνών ή Κινηματογράφου,
β) την τεχνολογία του ήχου, όπως πτυχιούχοι τμημάτων Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, Φυσικής, Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής ή Ηλεκτρολογίας ή Τεχνολογίας Ήχου και Διπλωματούχοι Μηχανικοί Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών ή Σχολών Αρχιτεκτονικής,
γ) την εφαρμογή της τέχνης και της τεχνολογίας του ήχου σε ποικίλα πεδία (π.χ. ψυχαγωγίας, μαζικής επικοινωνίας, πολιτισμού κ.λπ.), όπως πτυχιούχοι τμημάτων Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ή Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας ή Κινηματογράφου ή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Είναι επίσης δυνατή η εισαγωγή στο ΔΠΜΣ αποφοίτων τμημάτων λοιπών γνωστικών πεδίων, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι αυτοί μπορούν να αποδείξουν αφενός ικανή ερευνητική ή/και καλλιτεχνική δραστηριότητα στο πεδίο των τεχνών και τεχνολογιών του ήχου και αφετέρου ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΔΜΠΣ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι τελειόφοιτοι των ανωτέρω Τμημάτων οι οποίοι, εφόσον γίνουν δεκτοί, έχουν δικαίωμα εγγραφής στο ΔΠΜΣ μόνο αν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έως και την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά ταχυδρομικώς  μέχρι και τη 10η Οκτωβρίου 2018 μέχρι και τη 31η Οκτωβρίου 2018 (ημερομηνία πρωτοκόλλησης από την Γραμματεία του ΔΠΜΣ) στη διεύθυνση:
Γραμματεία ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου»
Τμήμα Μουσικών Σπουδών - Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Παλαιό Φρούριο
49100, Κέρκυρα
με την ένδειξη "Υποψηφιότητα για το ΔΠΜΣ «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου»- Υπόψιν κας Μπούζη Καίτης”.

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (https://music.ionio.gr/sonarts/) ή στη Γραμματεία του Προγράμματος (κα. Καίτη Μπούζη, Τηλ. 26610 87523, e-mail: kaiti@ionio.gr).

Βλ. επίσης: Προκήρυξη 2018-2019



Επιστροφή



Newsletter