C
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΠΜΣ «Τεχνολογίες Ήχου και Μουσικής – Sound and Music Technologies»: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
17-07-2019 16:46

ΠΜΣ «Τεχνολογίες Ήχου και Μουσικής – Sound and Music Technologies»: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου οργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Τεχνολογίες Ήχου και Μουσικής – Sound and Music Technologies» και έδρα το Ρέθυμνο. Το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ εστιάζει στις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις και στις ανάγκες εξειδίκευσης που αφορούν στον ήχο και πως αυτός αξιοποιείται ως κύμα, ως σήμα και ως φορέας πληροφορίας.

Ειδικότερα, το ΠΜΣ στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας για: α) τη διεκπεραίωση τεχνικών μελετών που σχετίζονται με προβλήματα ακουστικής β) την ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων διάδρασης ανθρώπου-υπολογιστή σε εφαρμογές που σχετίζονται με τον ήχο και την μουσική, γ) την ανάπτυξη εφαρμογών που εξάγουν αυτόματα πληροφορία από ηχητικά δεδομένα, δ) τη σχεδίαση και την υλοποίηση καινοτόμων τεχνικών σύνθεσης ηχητικών μοτίβων και ε) την επαφή και την εμβάθυνση στο σύγχρονο αντικείμενο της οπτοακουστικής με πληθώρα εφαρμογών.

Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων είναι δεκαπέντε (15) φοιτητές ανά έτος και δεν απαιτείται η καταβολή τέλους φοίτησης.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, έπειτα από επιλογή, απόφοιτοι Τμημάτων:
• Σχολών Θετικών Επιστημών
• Πολυτεχνικών Σχολών & Σχολών Μηχανικών
• Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων και Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής
• Μουσικών Σπουδών (και Εθνομουσικολογίας), Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Επιπλέον στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί απόφοιτοι τμημάτων που είναι αντίστοιχα των παραπάνω και ανήκουν σε ομοταγή ιδρύματα της αλλοδαπής εφόσον οι τίτλοι σπουδών είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ. Για άλλες περιπτώσεις υποψηφίων και για τη συνάφεια των ειδικοτήτων θα αποφασίζει κατά περίπτωση η Συνέλευση του Τμήματος.

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο Π.Μ.Σ., καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, αποστείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στους:

Ευθύμιο Μπακαρέζο
Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή ΠΜΣ
e-mail: bakarezos@staff.hmu.gr

Χρυσούλα Αλεξανδράκη
Επίκουρη Καθηγήτρια και Πρόεδρο Τμήματος
e-mail: chrisoula@staff.hmu.gr



Συνημμένο:

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Ενημέρωση: 17-07-2019 16:46 - Μέγεθος: 93.24 KB

Επιστροφή



Newsletter